SÅ HÄR GÅR DET TILL

STEG ETT: KONSULTATION

Det absolut första vi gör att att tillsammans prata igenom vad du vill ha och vilka praktiska funktioner som måste finnas. Vi pratar även material och bestämmer vilket tyg och vilken tråd plagget ska sys i. Det här är viktig information för att kunna bestämma modellen på plagget också. Jag har en del materialkartor vi kan kolla på där jag kan beställa tyget åt dig. Om du inte hitta dröm tyget i någon av dom så ger jag dig råd om affärer att gå till och även vilket material som lämpar sig. När det är bestämt tar jag dina mått.

STEG TVÅ; TOILEPROVNING / FÖRSTA PROV 

Nästa steg är första prov. Nu är plagget skuret och alla delar är ihoptråklade (enkelt sydda för hand med stora stygn så att jag lätt kan ta upp och ändra om så önskas). Här bestämt även lutning på ficklock, knapp-placering och längd m.m. (beroende på modell). På vissa plagg kan det vara nödvändigt att göra en toileprovning först där jag syr upp en modell efter samma mönster men i ett enklare tyg först för att dubbelkolla något innan jag skär i det riktigt tyget. 

STEG TRE: AXELPROVNING

När du kommer nästa gång sitter större delar av plagget ihop. Nu ska vi kolla hur axlarna ska sys, i och med att majoriteten av oss inte är helt symmetriska sys ofta dessa lite olika för att få den perfekta passformen över ryggen. Jag nålar också i ärmarna för att även dom ska få den optimala passformen och se symmetriska ut även om varken dom eller du är det.

STEG FYRA: ÄRMPROVNING

Nu är axlarna sydda och kragen i. Ärmarna sitter itråklade och inpressade. De ska kollas en gång till innan det sys i ordentligt. 

STEG FEM; LEVERANS

Sist men inte minst… LEVERANS! Nu är plagget äntligen färdigt. Du får prova det en sista gång och om det är någon som ska ändras är det oftast något litet som jag gör direkt så att du kan ta med dig plagget samma dag.